مشاوره

چرا بعضی کنکوری‌ها سال کنکور رو از دست میدن؟

سال کنکور برای خیلی از ما مثل یه ماراتن طولانی و پرچالش می‌مونه. خیلی‌ها وقتی به نتیجه نمی‌رسن، از خودشون می‌پرسن “چرا؟”. توی این پست می‌خوام چندتا از دلایلی که باعث می‌شه بعضی از بچه‌ها نتونن به نتیجه‌ی دلخواهشون برسن رو با هم بررسی کنیم. شاید شما هم توی بعضی از این دام‌ها افتاده باشید!

۱. مقایسه‌ی خودت با بقیه

یکی از بزرگ‌ترین اشتباهاتی که ممکنه انجام بدی، اینه که خودت رو با بقیه مقایسه کنی. این مقایسه‌ها معمولاً فقط باعث می‌شن نقاط ضعف خودت رو بیشتر ببینی و ناامید بشی. هر کسی شرایط و مسیر خاص خودش رو داره، پس بهتره روی پیشرفت‌های خودت تمرکز کنی و به خودت افتخار کنی.

۲. تحلیل نکردن درست آزمون‌ها

آزمون‌ها برای این نیست که فقط نمره بگیریم و بریم. باید هر آزمون رو تحلیل کنیم تا بفهمیم کجاها اشتباه کردیم و چطور می‌تونیم بهتر بشیم. اگه بدون تحلیل از کنار آزمون‌ها رد بشی، ممکنه بارها همون اشتباهات رو تکرار کنی.

۳. فکر کردن بیش از حد به نتیجه

گاهی انقدر به نتیجه فکر می‌کنیم که یادمون میره از مسیر لذت ببریم. تمرکز بیش از حد روی نتیجه فقط استرس و اضطراب رو بیشتر می‌کنه. به جای این کار، سعی کن هر روز رو به بهترین شکل ممکن بگذرونی و از زمانت درست استفاده کنی.

۴. تمرین نکردن تست‌های زمان‌دار

مدیریت زمان توی کنکور خیلی مهمه. اگه تست‌های زمان‌دار کار نکنی، ممکنه توی جلسه‌ی کنکور به مشکل بخوری. حتماً تمرین کن تا بتونی با زمان‌بندی درست به همه‌ی سوالات برسی.

۵. شرکت نکردن در آزمون‌های آزمایشی

شرکت در آزمون‌های آزمایشی مثل یه شبیه‌سازی برای کنکور واقعیه. اگه این فرصت رو از دست بدی، ممکنه با فضای کنکور غریبه بمونی. حتی اگه نمی‌تونی توی آزمون‌ها شرکت کنی، از کتاب‌های آزمونی استفاده کن و خودت رو محک بزن.

۶. استفاده از منابع نامناسب

یکی دیگه از اشتباهات رایج اینه که منابع درسی مناسب سطح خودت رو انتخاب نکنی. اگه منبعی خیلی راحت یا خیلی سخت باشه، بازدهی‌ت کم میشه. منابعی رو انتخاب کن که متناسب با توانایی‌هات باشه تا بتونی بهترین نتیجه رو بگیری.

۷. افکار منفی

افکار منفی مثل زهر می‌مونه. اگه ذهنت رو با این افکار پر کنی، انگیزه و تمرکزت رو از دست می‌دی. سعی کن ذهنیت مثبت داشته باشی و هر روز به خودت بگی که می‌تونی از پس این چالش بر بیای.

۸. کمال‌گرایی بیش از حد

هیچ‌کس کامل نیست. حتی اگه یه روز یا یه پارت درس رو خوب نخوندی، نباید خودت رو سرزنش کنی. فردا یه روز جدیده و می‌تونی جبران کنی. به جای کمال‌گرایی، روی تلاش و پیشرفت روزانه‌ت تمرکز کن.

۹. داشتن اهداف بزرگ و دست‌نیافتنی

هدف‌های بزرگ خوبن، ولی اگه خیلی آرمانی باشن، ممکنه فقط باعث بشن از مسیر خارج بشی. بهتره هدف‌های بزرگت رو به هدف‌های کوچیک‌تر و قابل‌دستیابی تقسیم کنی تا هر روز یک قدم به موفقیت نزدیک‌تر بشی.

۱۰. درس نخوندن به امید پشت کنکور موندن

خیلی‌ها فکر می‌کنن اگه امسال خوب درس نخونن، می‌تونن سال بعد جبران کنن. ولی پشت کنکوری‌هایی که موفق می‌شن، همون سال اول هم به اندازه‌ی کافی تلاش کردن. پس از همین الان شروع کن و تلاشت رو بکن.

۱۱. ثبت‌نام زیاد در کلاس‌ها یا اصلاً کلاس نرفتن

این‌که چه کلاس‌هایی بری یا نری، باید با سطح و زمانت هماهنگ باشه. اگه همه‌ی وقتت رو سر کلاس بگذرونی و وقت برای مطالعه نداشته باشی، فایده‌ای نداره. از طرفی، نباید درس‌هایی که توشون ضعف داری رو بدون کلاس رها کنی.

۱۲. نداشتن ساعت مطالعه‌ی کافی

هرچی بیشتر و با کیفیت‌تر درس بخونی، احتمال موفقیتت بیشتره. ولی یادت باشه که نباید از خوابت بزنی. خواب کافی تاثیر مستقیمی روی یادگیری و حافظه‌ت داره.

در نهایت، فراموش نکن که کنکور فقط یه مرحله از زندگیته. خوشبختی و حال خوب خیلی فراتر از یک آزمون یا رشته‌ی دانشگاهیه. سعی کن به اندازه‌ی توانت و برای خودت تلاش کنی تا در آینده با افتخار به زحماتت نگاه کنی و بدون توجه به نتیجه، از زندگی لذت ببری.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید